K ozvučování závodů. Nápad s lokálním rozhlasovým přenosem je teoreticky dobrý nápad, prakticky v ČR nereálné. Přidělit kmitočet od ČTÚ, montáž vysílače Radiokomunikacemi - už to vysoko převyšuje cenu 200 tis. a narazí to na další legislativu. Ozvučení 5km okruhu taky není žádná legrace. Nejde jen o rozbalení (a sbalení) 5km vodičů (který musíte mít) ale ty musíte hlavně v zástavbě umístit tak aby nikomu nepřekážely, daly se podjet, nikoho neohrozily a fungovaly. Totéž platí o reproduktorech které musí být umístěny tak aby pokryly "hlavní divácká místa". Nikdy neozvučíte souvisle celou trať. Navíc reproduktory musíte připevnit tak aby i když přijde vítr nikoho nezranily a neohrozily. Za to samožřejmě odpovídáte. A teď je třeba mít a umět použít speciální techniku zesilovačů s vysokovoltovým výstupem a dostatečným výkonem. Jinak by Vám ty amliony na konci jen šeptaly. A nebo byste museli použít kabel silnej jak noha. To je fakt problém tohoho kdo ozvučuje. Jiný problém je se sabotérama a zlodějěma kteří v noci přestřihnou a ukradnou nebo úmyslně poškodí kabel. Proti tomu není obrany!! To se někdy dá ráno částečně napravit ale na trať se většinou už nedostanete protože je uzavřená. Takovou situaci někteří pořadatelé pochopí a společně vyřešíme. Jinde jsou arogantní s tím že je to nezajímá a tudíž mi nezaplatí. Když se pořadatel staví takto k problému, musí si na příští rok sehnat někoho jiného. K tomu všemu patří "maličkosti" jako hymny, fanfáry, zvláštní okruh pro ozvučení DEPA, mikrofom na věž..... To vše znamená přijet ve čtvrtek a když dobře tak v pondělí večer odjet. To vše min ve čtyřech lidech + technika. Odpočtěte si cestovný, amortizaci systému, ze zbytku daň. Chci tím říct že 35 tis jsou zasloužený peníze a můžu Vám potvrdit že jen těžko sháním lidi který mi slíbí půl roku dopředu že pojedou. Tím jsem chtěl jen trochu přiblížit problematiku ozvučování závodů a okruhů. miro
Pole označena slovem (Povinné) musí být před odesláním formuláře vyplněny.