Jít do obsahu fóra

Automoto Klub v AČR Hořice

Diskusní fórum AMK Hořice

Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.


Odpovědět

Odpovědět

Vytvořit a poslat váš nový příspěvek

Můžete použít: BBCode Obrázky Smajlíky

Pole označena slovem (Povinné) musí být před odesláním formuláře vyplněny.

Povinné informace pro hosty




Požadované informace
Volby

Prohlédnout téma (nejnovější)


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /mnt/data/accounts/a/amkhorice/data/www/www/forum/include/parser.php on line 738

5

The most important man or woman in my life
if you inquire from me who is the maximum crucial human beings to your life. i will respond my mother.
sure she is the most essential individual in my existence. at first she gave me my existence. she permit me alive and touch the world and see eveything.
alternatively, while i used to be very young she taught me how to talk and who to stroll. whilst i was in school she additionally involved about my research and if it became rainning outdoor she could also got here to high school and picked me up. she would really like to attend me in the raining and bloodless day. i instructed her i need to wear college uniform day after today. she could cleaned it at night and dry it. then fold it and put it beside my bed. i definitely impressed along with her.
business voip service

4

SEZONA 2014

http://www.motorkari.cz/motosport/silni … 27543.html

3

Šikovný klučina se potatil :-)....tak ať se daří i do budoucna, zázemí má v rodině výborné, další výrazný talent v motosportu na obzoru ! Držím palce !

2

http://img853.imageshack.us/img853/8756/hbq0.jpg
http://img27.imageshack.us/img27/3578/nuyc.jpg
http://img21.imageshack.us/img21/4342/l02p.jpg
http://img546.imageshack.us/img546/2914/5djz.jpg
http://img826.imageshack.us/img826/2449/f018.jpg
http://img46.imageshack.us/img46/6069/ij9s.jpg

1

FILIP SALAČ má zaděláno na karieru

Už je pryč doba, co pamětníci hltali výsledky a výkony Franty Šťastného a Gustava Havla na světových tratích. Nezapomenutelné závody zajel i Bohumil Staša. Pak byla několikaletá pauza, až jsme seděli přikovaní u televizí a sledovali Jardu Huleše. Právě Jarda dal vzpomenout na velkou slávu českých jezdců a ve své době i českých závodních motocyklů. Po odchodu Jardy jsme si užívali podiová umístění Lukáše Peška. Fandili jsme Kubovi Smržovi. Dnes držíme palce Kubovi Kornfeilovi, máme dva kluky v Moto GP, Karla Abraháma a Lukáše Peška. Sledujeme spanilou jízdu Karla Haniky a držíme palce, ať mu vyjde pořádné angažmá. Ve světě nám jezdí i dva české týmy Josky Kubíčka  a Jirky Brože.

Česká silnice má ještě jeden talent a tím je 11ti letý Filip Salač. Filip pochází ze závodnické rodiny.


Táta Michal závodník, brácha Michal závodník. Když táta honil závodní motorku po trati 300 zatáček, tak mladý Filda už pěkně v helmě lítal na malém bajku po depu. Ve svých 11ti letech má za sebou řadu závodů a vynikajících výsledků. Hořičáci jsou pyšní, protože Filip je členem zdejšího AMK.


Letošní prioritou týmu Salač Racing je německý šampionát ADAC v kategorii Honda NSF 100, neméně důležitý pak byl i start v Mistrovství Evropy stejné kategorie. Jedenáctiletý Filip Salač se ještě před startem letošní sezony společně se svým týmem rozhodl v roce 2014 jet již některý ze šampionátu na tzv. ?velkých kolech?, proto se chtěl s motocykly Honda NSF 100, na kterých závodil v posledních letech, rozloučit co nejlepším výsledkem v sériích, kde ještě nezískal titul.

V loňském roce Filip vyhrál španělský šampionát kategorie MiniGP 110 a proto svou snahu pro rok 2013 nasměroval do Německa, kde se od prvního závodu snaží jít za splněním svého cíle. Odškrtnout si může evropský šampionát, ve kterém zcela dominoval a po právu získal titul Mistra Evropy. V Německu je to také skvěle rozjeto, a proto se tým rozhodl po několika týdnech opět zamířit do Španělska, kde nastoupil k závodu na okruhu Zuera nedaleko města Zaragoza.


Ve španělském šampionátu Cuna de Campeones, Filip nestartoval tři měsíce a vynechal tedy sedm z dosavadních dvanácti dvojzávodů, což znamená, že nemůže bojovat o top pozice v celkové klasifikaci. Přesto se mladý závodník chtěl před svými soupeři ?pochlubit?, co se během posledních tří měsíců naučil. ?Do Španělska jsme přijeli v pátek, vyfasovali novou kombinézu a osahali si motorku,? říká manažer a majitel týmu, Michal Salač. ?Sobota začala volnými tréninky, během kterých jsme pracovali na nastavení motorky k novým pneumatikám. Ve spolupráci s mechanikem Javierem z pořádající organizace se nám to celkem podařilo.? O tom, že se práce na nastavení podvozku motocyklu opravdu povedla, svědčily časy na kolo, které mladý jezdec dosahoval, když celou sobotu patřil k nejrychlejším.


Mladý český závodník, který tři měsíce v tomto prestižním šampionátu chyběl, doslova šokoval všechny místní matadory svou rychlostí a očekávalo se, zda svůj progres potvrdí i v samotných závodech. Filipovi se bohužel nepovedl start do prvního závodu, po kterém se propadl na třetí pozici, když vedoucí dvojice trochu poodjela. Filip je ale dokázal rychle dojet a bojovat s nimi o vedení v závodě. Bohužel ve třetím kole udělal chybu, zřejmě přidal moc plynu, po čemž následoval smyk zadního kola. Naštěstí to nebyl těžký pád a ani motocykl nebyl poškozen. Filip tedy pokračoval, byť se po pádu propadl na poslední, 18. místo. Ve stíhací jízdě zajel nejrychlejší kolo závodu a cílem nakonec projel na 5. pozici, když od čtvrtého jezdce jej dělilo pouhých 0,8 sekundy. Do druhého závodu se již nenastupovalo v takové pohodě, Filip si byl vědom, že první závod prodal, přesto chtěl jít za jednoznačným cílem ? vítězstvím. Ani napodruhé se mu ale nepodařil start, když tentokrát klesl na 5. pozici. Ve druhém kole postoupil na 3. místo a v dalším na druhé. Bohužel v tu chvíli následoval pád ve stejném místě, jako v prvním závodě. Motocykl tentokrát byl hodně poškozen a Filip tak závod nemohl dokončit.

Filip Salač:
?Je mi velice líto, že jsem nedojel. Byl jsem odhodlán podat co nejlepší výkon a zvítězit. Jsem závodník, nejedu sem jen kroužit a dojíždět pro body. Ukázalo se, že i zde, kde je hodně velmi rychlých jezdců, mohu jezdit konkurence schopné časy a bojovat o přední pozice. Dal jsem do toho vše, ale udělal jsem dvě chyby, kterých lituji. Ale kdo chce vyhrávat, musí jezdit na limitu a k tomu patří i případné pády. Děkuji všem našim partnerům, kteří nás podporují a doufám, že v dalším závodě, který se zde ve Španělsku  jede za tři týdny, jim jejich důvěru splatím pořádným výsledkem.?
Co předcházelo tomuto závodu

V sobotu 15. 6. 2013 se v Motosport aréně v německém Oscherslebenu konaly nejen závody IDM, ale i další závody seriálu ADAC Mini Bike Cup, kde ve svých třídách dominovali naše nejmladší naděje motocyklového sportu. Ondřej Vostatek i Filip Salač vybojovali ve svých třídách dvakrát vítězství a oba jsou v čele celkového pořadí šampionátu.
 

Filip Salač týden po vítězném double na okruhu Oschersleben vyhrál i oba závody v Harsewinkelu.
Start do úvodního závodu se jezdci Salač Racing Teamu podařil opravdu výborně. Filip se ihned dostal do čela, kde zůstal až do projetí cílovou čárou. Na druhém místě přijel do cíle Kevin Orgis, který polemana Tima Georgiho předjel hned v prvním kole. Druhý závod byl díky lehkému zpoždění programu zkrácen na devět kol. V tomto sprintu, za který se tentokrát udělovaly pouze poloviční body, opět exceloval Čech Filip Salač. Ten i ve druhém závodě dokázal zvítězit, když i tentokrát to bylo způsobem start-cíl. V průběžné klasifikaci si tak mladý český závodník navýšil náskok na první pozici celkově klasifikace.

Po dvou vítězných double z německého ADAC poháru si jedenáctiletý Filip Salač připsal další dvojité vítězství i v Sosnové, kde se zúčastnil českého šampionátu.


Tým Salac Racing má za sebou čtyři vítězné závody v jeden víkend.
V sobotu se na chebské trati Kartarena Ypsilonka jely dva závody německého ADAC šampionátu a poté v neděli další dva, ve kterých se rozdávaly body v rámci Mistrovství Evropy. Tréninkům i samotným kvalifikacím jasně dominoval mladý středočeský závodník Filip Salač, když jako jediný jezdec zajížděl časy pod 53 sekund. Jezdec týmu Salač Racing tak vyhrál kvalifikaci v sobotu i v neděli.
Sobotní závody šampionátu ADAC Filip vyhrál poté, co výborně odstartoval, nasadil rychlé tempo a svým soupeřům se každým kolem vzdaloval. Vítězstvím si v německém ADAC šampionátu upevnil první místo v průběžném pořadí.

Neděle nám nabídla podobný průběh, Filip opět vyhrál oba závody konané v rámci ME a má tak dobře nakročeno k zisku titulu mistra Evropy.

Filip Salač o víkendu nastoupil v německém Wittgenbornu k dalšímu závodu ADAC kategorie Honda NSF 100 a domů odjížděl s dvěma poháry za vítězství.
Zní to až neuvěřitelně, ale jedenáctiletý Filip Salač dokázal opět vyhrát oba závody německého šampionátu ADAC kategorie Honda NSF 100 ?Nachwuchsklasse?. Na okruhu Vogelsberg Ring u města Wittgenborn tak prodloužil svou neuvěřitelnou vítěznou šňůru, která čítá již celkem deset vítězných závodů ADAC v jedné řadě. Mladý středočeský závodník si tímto ?double


Sledujme cestu týmu Salac Racing a jejich pilota Filipa Salače a věřme že se za pár let budeme u televize těšit na jeho starty v Moto 3


www.salacracing.com