176

Re: Jaké byly 300 ZGH 2008

No jo , ono se za "komančů" nejezdilo (u nás) leccos , taky třída 500 ccm měla potíže , protože Jawa i ČZ je na zásah vyšší moci přestali dělat. A podle mých informací se veteráni jezdí tak trochu z vděčnosti , protože na začátku 90.tých let Hořice vlastně "zachránili" . navíc při TT se jezdí jízdy pravidelnosti a při 300 ZGH normální závod...Vloni bylo na takového Glausera moc pěkné pokoukání , jak toho veterána vodil tongue. Snad by bylo schůdné spojit Dakšny+125+250. I ten jeden ušetřený závod by se hodil...


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /mnt/data/accounts/a/amkhorice/data/www/www/forum/include/parser.php on line 684

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /mnt/data/accounts/a/amkhorice/data/www/www/forum/include/parser.php on line 738

177

Re: Jaké byly 300 ZGH 2008

Ondřej napsal:

Lulu: On jen neví, že jsou ráno warm-upy. Doporučoval bych mu sledovat celý víkend. Mě připadá, že tam ani nebyl a z doslechu slyšel, co tam bylo, protože jinak by nemohl psát takové nesmysly jakože se zbytečně na něco čekalo.
larry: Pokud jde o to stíhání všech závodů, zrušil bych historiky, kteří jedou o měsíc později ČTT. Bylo by lepší, kdyby jezdili jen soudobé stroje a více kol. Nebyl by na trati tak často olej a jezdci, co jezdí soudobé motorky i historiky by vydrželi delší závod. V 80-tých letech se taky nejezdily historici.

Bez klasiků by závody už asi nebyly.

178

Re: Jaké byly 300 ZGH 2008

Jasně závody na rychlost, ale to jede tak prvních 5, spousta se jich jen jede svézt, aby motocykl asi nepoškodili, ale to pak není závodění. Já taky fandím v historikách Šmudlovi, ale kdybych neviděl historiky, jel bych na ČTT. Takhle tam pojedu poprvý, protože když je vidím závodit, tak mě to moc nebere právě proto, že závodí jen někteří. Pokud jde o jízdu pravidelnosti, nechápu, že to ty jezdce baví. Závody motocyklů se mají jezdit na rychlost. Ale to je jen můj pocit. Jestli je umění jet celou trať 50km/h a jen hlídat tachometr...nevím.
Bez klasiků by nebyly proč? Dříve nebyla ČTT, ale to je asi slabá náplast pro historiky, že mají celý víkend pro sebe. Já jen, že díky historikům se pak dělají kratší hlavní závody a pořadatelé jsou rádi, že se to stihne a je to v hektickém tempu.
Tolik tříd, co se jezdí nyní je šílený. U některých tříd se zkrátilo 1 kolo u některých dokonce 2 kola za poslední 3 roky :-( Než se člověk rozkouká, je konec.

179

Re: Jaké byly 300 ZGH 2008

No co se týče například Voláka, Lefana, Loichta a dalších, tak ti na nějakou pravidelnost podle mě prdí. Tihle kluci jezdí na klasikách opravdu kudlu a rozhodně si nic nedarují. Jedou prostě naplno a často díky tomu vyhrají i na pravidelnost. 
Jinak klasici mají podle mě také své kouzlo ať jedou 100km/h nebo 50km/h. Škoda, že u nás nejezdí Antici jako ve Schottenu.Když jsem je viděl poprvé,tak jsem jimi byl opravdu unešen. Ale u nás by asi dojeli tak ke Koruně a tam by byl jejich konec big_smile Ve Schottenu mají na okruhu jedno malinkaté stoupání a někteří mají co dělat smile
Bez klasiků by nebyly? V té době jsem byl ještě docela malý,ale co si pomatuji, tak jednu chvíli byly závody v Hořicích docela v úpadku, nebo jestli nebyli penízky (ale to je pořád),možná bylo i málo jezdců, myslím že dokonce nějaký ročník nebyl. Opravdu si nepamatuji jak to přesně bylo, ale co vím tak právě klasici znovu Hořice oživili.
Je ale pravda, že posledním rokem přibývá jezdců v soudobých kategorií a o ostrých zatáčkách začíná být jaksi přetlak. Zas ale chápu některé klasiky, kteří chtějí jet  opravdu závod a ne pravidelnost. Není to hold jednoduché a opravdu nezávidím těm,kteří o tomto rozhodují. Je těžké většině vyhovět a moc lidí nenaštvat, což nikdy na 100% nejde.

Naposledy upravil: Denis.91 (05.06.2008 23:53:40)

180

Re: Jaké byly 300 ZGH 2008

Zatáčky, tedy ty rychlý, se jezdí od roku 1961 pravidelně každý rok. Jedinou vyjímkou byly roky 1992 a 1993, kdy se ostré nejely. Dílem to bylo nedostatkem financí, dílem určitě tím, že se mistráky v té době přestěhovaly na dromy a letiště a jedinou přírodou už byly jenom Hořice a Městec Králové - z toho plynul taky nedostatek nebo možná i nezájem jezdců.
Jestli se nepletu, tak právě v roce 1993 se jela první CzechTT a tak se "obnovila" tradice v pořádání závodů. Tolik tedy k "záchraně" Zatáček od klasiků. Klasici za to určitě zaslouží velké poděkování, ale ať se na mě nikdo nezlobí, já jsem to tady už někde psal - 300 Zatáček má být POUZE pro soudobou závodní techniku, klasici mají CELÝ víkend pro sebe při CzechTT. Klasici taky nebyly v minulosti příliš nadšení jízdami "historických" aut, protože sem jaksi nezapadaly.
No a v roce 1994 přišel Radek Urbanec a víceméně to byl on, kdo dotáhl do Hořic tehdejší českou silničářskou špičku. Od té doby mají Zatáčky stále větší kredit mezi jezdci, což se projevuje i na jejich zájmu, který je rok od roku větší, jak z domácích luhů a hájů, tak i ze zahraničí (a to by měl být důvod k zamyšlení a diskuzi v AMK, jak dál do budoucna - počet tříd, počet kol, slučovat třídy nebo ne, klasici ano nebo ne, nebo omezeně...).

Jezdím tak rychle, jak rychle lítá můj anděl strážný cool
SUZUKI GSX-R 750 K7

181

Re: Jaké byly 300 ZGH 2008

Ondřej]Lulu: On jen neví, že jsou ráno warm-upy. Doporučoval bych mu sledovat celý víkend. Mě připadá, že tam ani nebyl a z doslechu slyšel, co tam bylo, protože jinak by nemohl psát takové nesmysly jakože se zbytečně na něco čekalo.
larry: Pokud jde o to stíhání všech závodů, zrušil bych historiky, kteří jedou o měsíc později ČTT. Bylo by lepší, kdyby jezdili jen soudobé stroje a více kol. Nebyl by na trati tak často olej a jezdci, co jezdí soudobé motorky i historiky by vydrželi delší závod. V 80-tých letech se taky nejezdily historici.


Ondřeji,já samozřejmě vím,že se jedou warm upy,v harmonogramu který jsem navrhoval Larrymu jsem napsal,že by mohly být už od 8 oo a né od 8 30 jak se jedou teď. Stihly by se do 9 30 a začalo by slavnostní zahájení,které trvá 20 - 25 minut a v 10 oo by mohly začít závody t.j. o hodinu dříve než je tomu teď. Paní Lulu a ostatní traťáci by mohli přijít v 7 oo hodin jako dříve a závody by mohly jet více kol.Tak jsem to myslel.
                                                                                                                                   Pavel 50

182

Re: Jaké byly 300 ZGH 2008

Tady zas musim reagovat já...
Pokud by jsme měli jet warm-upy od 8 hod., museli by jsme posunout i nástup do práce, protože už teď je to jen taktak, aby se trať stihla připravit a stačí aby nalitý ichtylové v noci řádili jako obvykle (letos byl zcela vyjímečně celkem klid, výtržnosti po ukončení nepočítam) a musí se starty warmupů posouvat. wink

Take It Easy !!!

183

Re: Jaké byly 300 ZGH 2008

tohle, co tady pavel50 píše zase svědčí jenom o tom, že vůbec netuší, co to je pořádat závody. Ono opravdu, když je 1,5 hodiny na ranní přípravu, tak to je docela tak tak. Takže při tomto harmonogramu Pavla50 by jsme na trati museli být minimálně o půl hodiny dřív.

184

Re: Jaké byly 300 ZGH 2008

a je to taky o povolení uzávěry silnice
i taková "banalita" je problém
protože pokud by se zavřela trať třeba už v 5h, aby se mohlo mýt a zametat..
tak nás lidi z města roznesou kvůli tomu jak je omezujeme
totéž platí i o otevření
i tento problém byl letos jedním z kamenů na vahách
protože kdybychom odjetím závodů porušili otevření tratě, bylo by nejenom zle ale pokuta 40.000Kč

opět je další doložení toho, že málo kdo ví, co se všechno za tím skrývá

diskuze na téma počet tříd a tím i počet kol, bude věčná

sami to vidíte i tady

jedni křičí zrušte Klasiky...Klasici řvou nerušit
sloučíme Klasiky..je zle....
chcem zrušit Klasik 175cc..je zle...protože oni to jedou jako Přebor ČR

pak někdo řve zrušte 125cc a 250cc, že jich je málo...
druzí řvou nerušte to, protože to jsou jediné pravé závodní motocykly

někdo řve, zrušte mona..
monaři řvou, nerušte nás...kde jinde než v Hořicích se máme povozit

do 600 a nad 600 se přihlásí i pomalí jezdci...máme je snad vyhodit?

možná je řešení spojení dakšnů + 125cc + 250cc...tam ušetříme čas za jden závod
tím se třeba může obou velkým třídám přidat 2 kola
Klasiky spojit jako letos
a mona jet

otázka jsou warm-upy
ani zde není jasno...je řada kluků co je chtějí
jsou tací, kteří je nevyužují

a pak tu jsou Řády a ty hovoří jasně
tedy když Křovina ladí harmonogram, musí nejdříve vycházet z těchto Řádů

a když zrušíme Klasiky úplně....
napište mi někdo, kde jinde se ti kluci mají svézt, když ne zrovna v Hořicích

takže jak jsem tady již zmínil
je to vždy na velikých dohadech..na kompromisech

a NIKDY se to nebude líbit VŠEM

185

Re: Jaké byly 300 ZGH 2008

soda]tohle, co tady pavel50 píše zase svědčí jenom o tom, že vůbec netuší, co to je pořádat závody. Ono opravdu, když je 1,5 hodiny na ranní přípravu, tak to je docela tak tak. Takže při tomto harmonogramu Pavla50 by jsme na trati museli být minimálně o půl hodiny dřív.


To je pravda,byl by problém být na trati o půl hodiny dřív? Warm apy by asi jezdci zrušit nechtěli......?

186

Re: Jaké byly 300 ZGH 2008

Larry, snad už bychom tu naši debatu měli ukončit asi se na dost věcech nedohodnem,ale doufám,že alespoň některé věci o nichž jsem psal,se časem napraví. Hořické zatáčky si to zaslouží,já jsem se na ně vždy těšil a jezdil na ně víc než 40 let a snad ještě nějaký čas budu. Tvůj poslední příspěvek o problémech jaké třídy jet a kolik a jaké,spolu s organizačními problémy atd. hodnotím kladně, byl napsán výstižně a asi k němu není co dodat.Přeji 300 ZGH mnoho dalších a zdařilých rořníků!
                                                                    Pavel Novák

187

Re: Jaké byly 300 ZGH 2008

Pavle , ale o tom byly všechny moje příspěvky
to, že jsem tady psal slohová cvičení, tak to JENOM proto, aby aspoň trošku bylo patrné, co to znamená pořádat na přírodní trati takový závody..
že se musí vycházet i znašich možnostíí
ani jeden z nás není uvolněný funkcionář...
tedy pokud jsi zaměstnaný, tak víč co myslím..
čas a peníze...a pak je potřeba i chuť...
a ani jednoho není nazbyt

a pak mám pro tebe ješte jednu věc
a to je komentátorství na ČTT..."kuňka" Fanda nebude..ale já mu tleskám, jak se rychle etabluje na motorky, o kterých moc nevěděl....
v neděli snad bude Joska Kubíček a moje maličkost
no a v sobotu...to nevím..jestli přijede Vašek Svoboda
pokud ne...pak nevím kdo
chtějí to hodit na hrb mě...
takže to si užiješ  smile

pak budeš mít zase nějakou kritiku...=)

Naposledy upravil: Larry.AMK (06.06.2008 13:23:34)

188

Re: Jaké byly 300 ZGH 2008

Larry: Nejde o rychlé a pomalé jezdce, když jedou svůj limit, je to závod. Ale spousta klasiků, to je exhibice a chuť se jen projet a je to patrné i pohledem podle stylu jízdy (nevěřím, že jsou až tak mizerní jezdci, kteří neumí ani najet zatáčku a dávají si tam přednost). Rušit něco, co stejně jede o měsíc později není stejné jako rušit nějaké třídy úplně. Jak píše WUSA, jedu na ostrý motorky v květnu a v červnu na historiky. Když vidím historiky na ostrých, nemám potřebu jet na ČTT o měsíc později, i když sidecary na ostrých nejsou.

189

Re: Jaké byly 300 ZGH 2008

No konečně jsem od vás pánové zaznamenal smířlivější tóny příspěvků, jen tak dál... smile
Dřívější nástup do služby je fakt blbost, už takhle toho máme na jeden víkend až po krk, nehledě na to, že by to nutně muselo znamenat dřívější uzavření tratě, což je problematický krok...

Pavel50: Warmupy by jezdci zrušit určitě nechtěli, na tohle téma je na motorkářích.cz spousta reakcí...

Take It Easy !!!

190

Re: Jaké byly 300 ZGH 2008

Někteří si tady z toho dělají p****l, ale ono to opravdu spěje ke třem závodním víkendům v Hořicích - tady pokud chcete vyhovět všem. Rychlý chtějí mít svý závody a diváci chtějí víc kol. Dědci chtějí mít svý závody a pak ještě jízdu pravidelnosti. Jen houšť....
Znovu opakuji - AMK je pořadatel a pořadatel stanovuje pravidla a podmínky. Pro mě to znamená - jeden víkend pro soudobou techniku a další víkend pro klasiky. To je rozumnej kompromis, který by měl být akceptovatelný pro všechny. Pak tady nemusíte řešit příchod na trať o půl hodiny dřív nebo později, jestli je 10 kol hodně nebo málo...........

Jezdím tak rychle, jak rychle lítá můj anděl strážný cool
SUZUKI GSX-R 750 K7

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /mnt/data/accounts/a/amkhorice/data/www/www/forum/include/parser.php on line 684

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /mnt/data/accounts/a/amkhorice/data/www/www/forum/include/parser.php on line 738

191

Re: Jaké byly 300 ZGH 2008

lulu napsal:

ale wuso,snad si se nenaštval,fakt to je psáno ze srandy,protože člověk musí trochu odlehčit ty kydy co tady sou o nás.A že se tady bavíme o příchodu na trat,co na tom.Forum je snad od toho,aby se mohlo reagovat ,třeba i ze srandy,to potom můžete forum zrušit a bude to

No já to myslel právě obráceně, ne že se tady p****l děláte vy  big_smile big_smile

Naposledy upravil: wusa (07.06.2008 16:05:38)

Jezdím tak rychle, jak rychle lítá můj anděl strážný cool
SUZUKI GSX-R 750 K7

192

Re: Jaké byly 300 ZGH 2008

To je ale dobrá zpráva Larry jen tak dál jako komentátor budeš určitě dobrý víš toho o Hořických zatáčkách jistě nejvíc a V.Svoboda je jako komentátor výborný a moc se těším,účast bude určitě dobrá.
                                                                                Jarda

193

Re: Jaké byly 300 ZGH 2008

Jo a díky,že jste začali uvažovat i o delších závodech,byla by to krása a těch 12 kol,by bylo skvělých.  Jarda


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /mnt/data/accounts/a/amkhorice/data/www/www/forum/include/parser.php on line 684

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /mnt/data/accounts/a/amkhorice/data/www/www/forum/include/parser.php on line 738

194

Re: Jaké byly 300 ZGH 2008

lulu napsal:

hele wusíku,ale zas tak blbej nápad to není,já si myslím,že nás prdlejch do těch potvůrek smradlavejch je dost a klidně to odmáváme.nebo jim dáme rozjezdy v kempu kolem stanů tak cauky za dva týdny

Jenže ty potvůrky smradlavý jsou spíš dvoutakty a tím pádem to vychází na ty dědky (promiň Ježoure), v kempu to půjde tak možná na kole a bez kelímkáčů, jinak to blbě dopadne....
Blbej nápad to určitě není, přemýšlím o něm už dlouho, ale jsou tady i povolanější.
Chtěl jsem tě taky oslovit podobně zdrobněle jako ty mě, ale v ženském rodě tvůj nick ve zdrobnělině nevychází zrovna nejlíp   big_smile  big_smile  big_smile  big_smile

Jezdím tak rychle, jak rychle lítá můj anděl strážný cool
SUZUKI GSX-R 750 K7

195

Re: Jaké byly 300 ZGH 2008

pro Pavla Nováka

Pavle byl jsi na závodech v Radvanicích??
i tam jim pršelo...
i tam měli problémy jet či nejet
byli bez rozhlasu uplně
na startu do 600cc    7 jezdců
na startu nad 600cc    5 jezdců
a závod se jel na 3 kola
pořadatelé po jednom na svých stanovištích
chyběly i násady na praporky
tam by ses napás kritikou
ale to do tebe nerejpu...
a přes tyto nedostatky, nebudu psát lidem do Radvanic to, co jsi ty psal nám tady
ja ti toto dávám jenom na vědomí, abys lépe pochopil moje reakce na tvou kritiku

Naposledy upravil: Larry.AMK (09.06.2008 07:39:33)

196

Re: Jaké byly 300 ZGH 2008

Larry.AMK]pro Pavla Nováka

Pavle byl jsi na závodech v Radvanicích??
i tam jim pršelo...
i tam měli problémy jet či nejet
byli bez rozhlasu uplně
na startu do 600cc    7 jezdců
na startu nad 600cc    5 jezdců
a závod se jel na 3 kola
pořadatelé po jednom na svých stanovištích
chyběly i násady na praporky
tam by ses napás kritikou
ale to do tebe nerejpu...
a přes tyto nedostatky, nebudu psát lidem do Radvanic to, co jsi ty psal nám tady
ja ti toto dávám jenom na vědomí, abys lépe pochopil moje reakce na tvou kritiku


Larry, jestli to bylo tak jak píšeš,tak bych byl na infarkt! O tak amatérském pouťáku jsem ještě neslyšel! Na takový skandál a hrůzu by snad nějaká kritická slova nemělo cenu ani psát!Vůbec nepochopím,jak něco takového může někdo pořádat. Ale srovnávat se s nimi snad nechcete? Ono by to ani nešlo, 300 ZGH měly vždy dobrou úroveň,jak jezdeckou,tak pořadatelskou. Jsem rád,že na veteránech bude možná hlásit Václav Svoboda který je vynikající a určitě by byl dobrý i na ostrých závodech a pokud budeš hlásit ty, bude to jistě dobré taky, protože si myslím,že toho víš o Hořických závodech asi nejvíc ze všech. A pokud se podaří něco udělat s tím rozhlasem a na ostrých závodech se pojede v každé třídě 10 - 12 kol v 6 - 7 třídách,tak to bude vynikající! A ty veterány při ostrých závodech bych vidět chtěl,je to moc pěkné, ty čtyři spojené třídy ve dvou jízdách byly dobré řešení,jen to chtělo o 2 - 3 kola víc. Věřím,že se to povede a přeji hodně úspěchů!
                                                                                                                Pavel Novák

197

Re: Jaké byly 300 ZGH 2008

wusa]Někteří si tady z toho dělají p****l, ale ono to opravdu spěje ke třem závodním víkendům v Hořicích - tady pokud chcete vyhovět všem. Rychlý chtějí mít svý závody a diváci chtějí víc kol. Dědci chtějí mít svý závody a pak ještě jízdu pravidelnosti. Jen houšť....
Znovu opakuji - AMK je pořadatel a pořadatel stanovuje pravidla a podmínky. Pro mě to znamená - jeden víkend pro soudobou techniku a další víkend pro klasiky. To je rozumnej kompromis, který by měl být akceptovatelný pro všechny. Pak tady nemusíte řešit příchod na trať o půl hodiny dřív nebo později, jestli je 10 kol hodně nebo málo..........


Tři závodní víkendy by byly perfektní,je to moc dobrý nápad,opravdu by se pak vyhovělo všem! Jen se bojím,že s tím budou potíže,ale pokud by se to povedlo,bylo by to krásné!                     
                                                                                                                      Pavel 50

198

Re: Jaké byly 300 ZGH 2008

3 závodní víkendy...to by už ztratilo tu pointu...
ono to je pro některý diváky už tak problém, přijít 14dní nebo 3týdny po 300 ZGH na ČTT

takže až se budeme zase hádat co a jak
jaký třídy a kolik kol

tak si myslím asi toto

spojit dakšny + dvacky + dvěpade...cca 35 lidí na startu
Klasiky spojit jako letos....175+250....do a nad 350
mona
do 600cc
nad 600cc

můžeme se pobavit i o tom
warm upy ANO
spojením dakšnů, dvacek a dvěpade se získá hodina čas
pak třeba dát volným třídám nějaký kolo navíc

Naposledy upravil: Larry.AMK (09.06.2008 12:50:47)

199

Re: Jaké byly 300 ZGH 2008

Larry> Hmmmm, tak přesně tohle jsem navrhoval už vloni... jsem prostě dobrej ! big_smile
Samozřejmě bez třech víkendů, na to by už opravdu spousta lidí neměla síly.

Ad Radvanice: jen pro pořádek, na startu třídy do 600 bylo 10 jezdců a nad 600 se jela jen jako ukázková jízda na 4 kola za hustého deště a přibližující se bouřky (zatimco u nás se nejela vůbec...) a těch 5 lidí na startu má můj neskonalý obdiv.
Ostatní je pravda, dokonce to bylo ještě horší...každopádně srovnávat Radvanice s Hořicemi opravdu nejde.
Buďme rádi za to, co máme. wink

Take It Easy !!!

200

Re: Jaké byly 300 ZGH 2008

a pak ještě jedna věc
jsme demokraticky zvolenej Výbor AMK Hořice
práce v něm je na demokratický bázi
tedy se o spoustě věcí hlasuje
a většina vyhrává
tedy, když rozebíráme třídy, i to podléhá demokratickýmu hlasování
pak na to někdo kouká ekonomicky, někdo sportovně
někdo je nakloněn Klasikům, někdo by je zrušil atd
tedy výsledek pak je kompromis