Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /mnt/data/accounts/a/amkhorice/data/www/www/forum/include/parser.php on line 738

76

Re: REAL ROAD RACING 2009

Další ženou, která se rozhodla poměřit své schopnosti s muži je MARIA HODGSON.
Tady je krátký, ale o to zajímavější rozhovor

Proč Yamaha?
Než jsem si přídila R6 měla jsem vždycky Suzkji. Dodnes denně Suzkji používám na cestu do práce. Testovala jsem GSXR a R6 a nakonec to vyhrála R6, protože mě přinesla úsměv do tváře. Když jsem vloni koupila novou R6, nebylo to moc rozumné, není tady moc možností k využití jejího výkonu, ale nejlíp vypadá.

Proč Arai?
Je velice pohodlná a není tak rozměrná. A taky mám ráda, když ventilace funguje a není tam jenom pro parádu.

Kdo ti děla design tvé přilby?
Navrhla jsem si ho sama.

Co se ti líbí na motocyklových závodech?
Ráda jezdím rychle a nemusím se strachovat v běžné dopravě. Závodění mě udržuje v pohodě. A taky jsem tady potkala pár opravdu dobrých kamarádů.

Který je tvůj nejoblíbenější short circuit (motodrom) ?
Mám ráda dva. Cadwell protože je se dobře jezdí a Snetterto, protože jsem tady udělal dobré výsledky.

Který je tvůj nejoblíbenější přírodní okruh?
Mám ráda TT a Southern, ale nejraději mám Jurby.

Uvažovala jsi o startu v Evropě?
Ano, bylo by to fajn, ale problém jsou peníze a čas. Bylo by skvělé, kdybych nemusela pracovat, ale to bych pak zase neměla peníze

Zkoušela jsi nějaký jiný motoristický sport?
Jo, ale nebylo to opravdově. Skákala jsem v sedačce s Michaelem Masheterem. Závodila jsem ve dvouválcové motokáře. Taky jsem zkoušela motokros, ale jsem na to sr***a. 

Jseš orientovaná jenom na mužské sporty?
Ne nemyslím si, že to tak je.

Potkala jsi někdy nějakou jinou dámu závodnici?
Jo, potkala jsem jich dost a pár z nich jsou i kamarádky.

Je tady nějaký důvod, že nemáš hlavního sponzora?
Asi proto, že jsem žádného neoslovila. Připadá mi to trochu neslušné, žádat někoho, aby platil mého koníčka. Dostávám pomoc, kterou oceňuji. Dost na tom, že všechny moje peníze jdou na závody. Naše koupelna podle toho taky vypadá.

Kdo ti připravuje motocykly?
S radostí bych chtěla říct, že já sama, ale není to tak. Huddy dělá všechno, on dělá tu těžkou práce za scénou. Můžu měnit kola, ale jen v mém volnu. Můžu něco dělat, ale jsem trochu pomalejší a nikdy nemůžu najít to správné nářadí. Na Manx

Jak dlouho závodíš?
Od roku 2002

Jak dlouho jezdíš na motorkách?
První motorku jsem dostala v šestnácti. Moje první jízda proběhla za tribunou TT Course.

http://img89.imageshack.us/img89/7536/mhodgson1pt9.jpg

http://img89.imageshack.us/img89/7894/mhodgson2tv9.jpg

http://img89.imageshack.us/img89/695/mhodgson3ak5.jpg

http://img89.imageshack.us/img89/9591/mhodgsonwr3.jpg

http://img74.imageshack.us/img74/9536/mhodgson4ur5.jpg


Another woman who decided to compare her competitive ability with men is MARIA HODGSON.
There is short but interestin interview

Why Yamaha?
Prior to buying my first R6 I had nearly always had Suzuki.  I still use a Suzuki everyday to go to work.  I test rode the GSXR and R6 back to back and the R6 came out top because it put a grin on my face.  When I bought my new R6 last year it was a no brainer for me because there's not much in it in performance terms across the range but I think the R6 is the best looking.

Why Arai Lids?
They're very comfortable.  They aren't bulky and I find some lids are.  I like it when the air vents work and aren't on there just for show.

Where did you get your helmets design from?
I designed it myself, and drew up the artwork. 

What do you enjoy about bike racing?
I like riding fast and not having to worry about the traffic.  Racing keeps me sane.  I've also meet some really good friends through racing.

What's your favourite short circuit?
I like two I like Cadwell because there's a lot going on and I like Snetterton because I've had some good results there.

What's your favourite road circuit?
I enjoy the TT and the Southern but I really like the Jurby South Road

Would you consider racing in Europe?
Yes it would be nice but its time and money.  Be alright if I didn't have to work but then Id have no money!

Have you tried any other motorsport?
Yeah but nothing too serious I've jumped in the chair with Michael Masheter.  I've had a go at twin engine go-karts and I've raced a JCB.  I also had a go at moto x and I'm really crap at it.

Do you mind being in a male orientated sport?
No don't really think of it like that.

Have you met any other lady racers?
Yep I've met most of them can only count a couple as friends though.

Is there a reason why you have no major sponsor?
Probably because I don't ask!  Seems a bit cheeky asking someone to pay for your hobby!  I get help which I appreciate.  Most if not all my money goes into racing.  Our bathroom is proof of that!

Who prepares your bikes?
Id love to be able to say I do it all myself but I don't.  Huddy does everything he does all the hard work behind the scenes.  I can change my own wheels but in my own time!  I can do some things but I'm a bit slow and can never find the right tool straight away! 

How long have you been racing?
Since 2002

How long have you been riding bikes?
I got my first bike at 16.  My first ever go on a bike was at the back of the grandstand on the TT course.

Naposledy upravil: wusa (19.12.2008 12:21:21)

Jezdím tak rychle, jak rychle lítá můj anděl strážný cool
SUZUKI GSX-R 750 K7

77

Re: REAL ROAD RACING 2009

čau všichni příznivci road races tyto stránky nemají chybu vždy se těším na nové články.přírodní okruhy sleduji  něco přes dva roky ,ale po první návštěvě HOŘIC jsem do tohoto sportu blázen.Letos jsem k Hořicím přidal Těrlicko a to byla taky bomba.Příští rok jedu na všechny závody už se nemohu dočkat.Jinak  závody v IRSKU to si umím představit tomusí být adrenalin jako blázen.Hltám každé video nebo foto ze závodů a nechápu jak to tam mastí mezi těmi ploty,baráky atd.Nejvíc mě fascinuje že to jsou většinou amatéři a ůplně obyčejní lidé.To jaké riziko podstupují a proč to asi chápou jen oni je to proně droga a život.Sleduji závody motorek od mala jak moto GP tak SUPERBIKE,ale jezdci na přírodních tratích jsou pro mě ti největší HRDINOVÉ a BLÁZNOVÉ posedlí rychlostí.Tyto stránky jsou přesně to co mě zajímá profily tratí a jezdců a všechny novinky kolem tohoto sportu.Tak hodně zdaru do další práce a  opravdu velký dík WUSO máš můj obdiv DAVID od ZLÍNA.

78

Re: REAL ROAD RACING 2009

Michael Dunlop the 20-year-old road racing star who won fame by breaking down in tears after he had won the 250 cc race at the NW 200 has a main aim in 2009 and that is to win two TT races.

Michael has signed up to ride for the Norton Team in the Superbike classes and he will also compete in the Nw 200 and the Ulster Grand Prix.

"I am concentrating on winning the 600 cc class on a Crossen Yamaha at the TT,? he said. ?That is my main goal as we enter 2009. I feel at the moment that I will be one of the favourites, considering that last time I was sixth and 10th in the two 600 races and that was after having only had a days practice. As you know I left it until the last minute to compete at the TT but I will not be like that in 2009 I feel very confident and I am delighted with the factory superbikes which I have received from Norton. You know it is a strange thing but my Dad rode the big bikes for Norton in his hay day and hopefully I am going to do the same"

Dunlop is mindful of the fact that he lapped last year in the 600 class at a 122 mph and 124 mph in the superbike.

The youngest Dunlop's appearance will be interesting to many for he showed that dedication and skill which is required at top level when he collected that race at the NW in May, two days after his fathers death.

Barry Symmons who was manager at the time of Robert Dunlop?s Norton venture told me"Michael has a great future. I can see him going right to the top, especially as far as road racing is concerned. He appears to have a lot going for him"

http://img156.imageshack.us/img156/7025/edc23a0c3b9fee046a144f5bp1.jpg

Michael Dunlop, dvacetiletá roadracingová star která neudržela slzy po svém vítězství na NW ve třídě 250cc, bude v roce 2009 usilovat o dvojnásobné vítězství v tomto závodě.
Michael podepsal smlouvu se značkou Norton a na jejich stroji bude startovat právě na North West 200 a ještě na Ulster Grand Prix.

?Zaměřuji se na vítězství ve třídě 600cc na Crossen Yamaha na TT,? říká. ?To je můj hlavní cíl pro rok 2009. V tuto chvíli cítím, že budu jedním z favoritů, koneckonců minule jsem byl šestý a desátý ve dvou závodech 600cc a to bylo jenom po pár dnech tréninku. Jak víte, odjel jsem závodit na poslední chvíli, ale v roce 2009 to tak nebude. Cítím se velmi jistý a jsem velmi potěšený z možnosti startovat na továrním stroji ve třídě superbike, kterou pojedu na Nortonu. Je to zvláštní, můj otec zažil na Nortonu své nejlepší dny a já se teď chystám udělat to samé.?

Dunlop zajel v tomto roce nejrychlejší kolo ve třídě 600cc průměrem 122mph a v suberbicích 124mph.
Vystoupení nejmladšího Dunlopa bude velmi zajímavé i proto, že ukázal svoji horlivost a dovednost v květnu, kdy zvítězil na North West, jenom dva dny po smrti svého otce.

Barry Symmons, který byl Robertovým manažerem u Nortonu říká : ?Michael má před sebou skvělou budoucnost. Vidím to tak, že že se časem dostane na vrchol, speciálně v Road Racing. Zjišťuje, jak moc pro to pro něj znamená.? 

Jezdím tak rychle, jak rychle lítá můj anděl strážný cool
SUZUKI GSX-R 750 K7

79

Re: REAL ROAD RACING 2009

Jenom tak pro pokochání..... (4.díl)

http://img168.imageshack.us/img168/9440/b234039tr6.jpg

http://img368.imageshack.us/img368/5071/b234124ky0.jpg

http://img168.imageshack.us/img168/290/dsc0061wq0.jpg

http://img368.imageshack.us/img368/3770/dsc0217jj7.jpg

http://img168.imageshack.us/img168/2554/dsc00341ir1.jpg

http://img368.imageshack.us/img368/3118/dsc0519ax0.jpg

Jezdím tak rychle, jak rychle lítá můj anděl strážný cool
SUZUKI GSX-R 750 K7

80

Re: REAL ROAD RACING 2009

Road Races circuits - díl druhý

Athea a Boyne. Oba okruhy leží v Irské republice. Zatímco Athea má poměrně krátkou historii na Boyne se závodí čtyřicet let, no i když..... to se ale dočtete dále.

ATHEA Road Race 

Poloha :
Městečko Athea najdete v jihovýchodní části Irské republiky asi 30 km jihovýchodním směrem od města Limerick.

Historie :
Závody v Athei mají poměrně krátkou historii. První ročník byl uspořádán v roce 2002, ale pro velký déšť se vlastně ani nejel. Oblíbenou trať pak od té doby každoročně navštěvuje více než 20000 spokojených fanoušků.

Mapa :

http://img78.imageshack.us/img78/7933/athearacemap08hk8.jpg

Video on board s Victorem Gilmorem http://www.aarmstrongphotos.com/index.p … &id=86







BOYNE 100 Road Race 

Poloha :
Okruh se nachází poblíž města Drogheda v Irské republice. Je velmi dobře dosažitelný z dálnice M1, která spojuje Severoirský Belfast s hlavním městem Irské republiky, kterým je Dublin. Drogheda leží téměř na hranici mezi oběma zeměmi. Svůj název Boyne, okruh získal díky řeky stejného jména, která tudy protéká. Pro obě irské enklávy má toto místo ještě jeden sůležitý faktor. V roce 1680 se na bojišti u řeky Boyne proti sobě postavili uchazeči o britský trůn (anglický, skotský a irský), katolický král Jakub a protestantský král William. Protestanti zvítězili a od té doby oblast dnešního Severního Irska  definitivně patří do Spojeného království. 

Historie :
Okruh byl zmapovaný v roce 1965 a hned v roce následujícím se zde jely první závody. Podnik byl velice úspěšný a tak bylo rozhodnuto závody pořádat i v letech následujících. Závody se celkem úspěšně konaly až do roku 2007, kdy došlo ke značnému finančnímu výpadku a obrovskému zadlužení celého klubu. Situace se vyřešila, takže v roce 2008 byl Boyne100 opět v kalendáři, ale byl nakonec zrušený po protestech místních obyvatel. Pro rok 2009 se závody vrátily zpět do kalendáře.

Divácky zajímavá místa na trati:
Protože se jedná o nový okruh, přináším pouze mapu bez dalšího popisu.

http://img218.imageshack.us/img218/5043/boynecircuithd3.jpghttp://img78.imageshack.us/img78/1005/boynepc2.jpg

http://img228.imageshack.us/img228/5568/boyne1ya5.jpghttp://img78.imageshack.us/img78/365/boyne3ig3.jpg

http://img228.imageshack.us/img228/775/boyne4pp4.jpghttp://img216.imageshack.us/img216/8218/boyne2ey0.jpg

Naposledy upravil: wusa (23.12.2008 16:43:19)

Jezdím tak rychle, jak rychle lítá můj anděl strážný cool
SUZUKI GSX-R 750 K7

81

Re: REAL ROAD RACING 2009

Také hezké prožití VÁNOČNÍCH SVÁTKŮ a vše nejlepší do roku 2009 vám všem a hlavně autorům těchto stránek přeje DAVID.P.S. hlavně hodně sluníčka čau

82

Re: REAL ROAD RACING 2009

?Nemůžu se dočkat Nort West 200. Snad budu šťastnější než dříve.?

Komentuje legendární bývalá Road Racingová hvězda Rob McElnea, jehož tým míří na NW s velice schopným jezdcem Michaelem Rutterem.

McElnea říká : ?Bude to Yamaha v barvách NW200 a plánujeme účast v British Superbike Championship. A věřím, že Michael může vyhrát. Stále si pamatuji na dny, kdy jsem závodil v mistrovství světa F1 na silnici. V těch letech byl šampiónem Joey Dunlop a já byl jeho soupeřem. Joey začal rok 1993 vítězstvím na Isle of Man. Pak jsem ho porazil v Assenu v Holandsku. O všechno šlo pak na Ulster Grand Prix. Joey vedl v šampionátu a v Dundrodu byl vždycky skvělým jezdcem. Taky jsem měl tenhle okruh rád, ale preferoval jsem NW. V Dundrod to hučelo jako v úle,  je tam vždycky skvělá atmosféra, samozřejmě Dunlop byl doslova všude. Měl jsem šanci ho dvakrát  porazit ve stejném roce, vedl jsem, ale všechno jsem zahodil ? dvakrát v jednom kole. Z dnešního pohledu cítím, že jsem měl v jednom z těch závodů vyhrát. Možná až teď, jako majitel týmu, se dočkám své pomsty.?   

"I can't wait for the NW 200. Perhaps I will have better luck this time".

The speaker was legendary former road racing star Rob McElnea whose team is being aimed at the North West with Michael Rutter the very capable pilot.

McElnea said: "The bike will be a Yamaha in the colours of the NW 200 and the plan is to compete in the British Superbike Championship. And I believe Michael can win it. I still remember the days when I was competing in the World Formula One Championship on roads. Joey Dunlop was the champion in those days and I was just about the main opposition to him. Joey began the year 1983 by winning the opening round at the Isle of Man TT. Then I hit back by winning at Assen in Holland. It was all or nothing when the final round took place at the Ulster Grand Prix. Joey won the Championship but I must say he was a superb Dundrod rider. I also liked the course but I preferred the NW. There was always a great buzz about the place and of course that man Dunlop was everywhere. I had the chance to beat him twice at one years NW and each time I was in the lead but unfortunately threw it all away - twice on the last lap. I feel with retrospect that I should have won at least one of those races. But now perhaps as the owner of a team I will have my revenge when Michael Rutter goes into action this time around.

Jenom tak pro pokochání..... (5.díl)

http://img168.imageshack.us/img168/541/dsc0051ao6.jpg

http://img168.imageshack.us/img168/8417/dsc0062tf6.jpg

http://img168.imageshack.us/img168/7805/dsc01631fy8.jpg

http://img168.imageshack.us/img168/4499/dsc3889hp3.jpg

http://img168.imageshack.us/img168/7836/dsc8337bo2.jpg

http://img362.imageshack.us/img362/8376/img0012em9.jpg

Jezdím tak rychle, jak rychle lítá můj anděl strážný cool
SUZUKI GSX-R 750 K7

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /mnt/data/accounts/a/amkhorice/data/www/www/forum/include/parser.php on line 684

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /mnt/data/accounts/a/amkhorice/data/www/www/forum/include/parser.php on line 738

83

Re: REAL ROAD RACING 2009

NI napsal:

The map of Tullyallen, Boyne that you show is the one that was intended to be used last year.
The one used in 2006 had 23 bends in less than a mile on one section of the road .
I will post some more photos of the Boyne in the morning.

Stephen, I´ve got the old one but I can´t to put it to this thread. The old one looks very good I think it was more better track that the new one.

Jezdím tak rychle, jak rychle lítá můj anděl strážný cool
SUZUKI GSX-R 750 K7

84

Re: REAL ROAD RACING 2009

Jenom tak pro pokochání..... (6.díl)

http://img362.imageshack.us/img362/1374/img0289ix2.jpg

http://img362.imageshack.us/img362/2437/img1329tq8.jpg

http://img368.imageshack.us/img368/7577/img1382rz7.jpg

http://img168.imageshack.us/img168/8403/picture699dg1.jpg

http://img362.imageshack.us/img362/2876/s1003ms7.jpg

http://img362.imageshack.us/img362/9354/31104765911e61bd153epx7.jpg

Jezdím tak rychle, jak rychle lítá můj anděl strážný cool
SUZUKI GSX-R 750 K7

85

Re: REAL ROAD RACING 2009

COOKSTOWN

Pár pohledů do minulosti závodů v Cookstown.
Psal se rok 2000, jež později se zapsal černým písmem do historie irské silnice. Joey Dunlop byl neuvěřitelně rychlý už od startu a jenom problémy se zamlženým hledím jeho přilby ho připravilo při jeho prvním startu v Cookstownu o vítězství. Problémy s hledím byly výsledkem deště, který toho roku byl v Cookstownu po celý den.
Při závodech kubatury do 250 ccm vedl s velkým náskokem, když se mu zasekla plynová rukověť a přestala fungovat. Na konci Orritorské silnice havaroval. Pamětníci dodnes vzpomínají na ten impozantní skluz. Nezraněný vstal a opravil závadu. Nakonec si dojel pro druhé místo v závodě. Jury po závodě rozhodla, že není přípustné po pádu provést opravu a závod dokončit. Proto bývalého světového šampióna takovým ponižujícím způsobem ze závodů diskvalifikovala. Joey byl rozzuřený, jak se jej fotografové snažili při této údálosti vyfotit. Po zbývající část sezóny zvítězil ve všech závodech, pokaždé, když stál na nejvyšším stupni tak nikdy nezapomněl na skutečnost, jakým způsobem bylo pokořeno jeho pódiové umístění (a finanční prémie) na Cookstown100.
Bláznivé a nespravedlivé rozhodnutí tohoto vesnického společenství zničilo jeho výsledek a v následujícím roce 2001 na  to nikdo nezapomněl.

Během závodů SBK v roce 2003 se doslova otevřelo nebe a silný déšť bičoval silnici nedaleko Black´s Jump. Závodilo se ale dál.

A co k tomu dodává Stephen Davison, excelentí fotograf?
Irské silniční motocyklové závody jsou skvělé právě díky množství přírodních skoků, kde mohou fotografové dělat zajímavé snímky, diváci vidí to, co jinde vidět nemohou ? pompézní závodní stroje z celého světa, jak doslova létají. Zkuste třeba porovnat fotografie například Richarda Brittona zavěšeného na jeho ZX6, jak se řítí v dešti s gejzíry vody odlétavajích od jeho zadního kola s nekonfliktními a nikoho neurážejícími fotografiemi Rossiho, které máme možnost vidět v časopisech. Někdy ani neumíme ocenit, jak šťastní jsme, že můžeme vidět na vlastní oči skutečné závody
.
Štěstí stálo při mně, když jsem v roce 2004 pořídil svoji nejoblíbenější fotografii. Chvíli jsem se nekoukal, protože jsem šel na malou, když skupinka jezdců SBK (Britton, Finnegan, Archibald a Lindsay) prolétla kolem. Zhruba v polovině závodu vedoucí jezdci předjížděli motajícího se Dave Coughana v levé před skokem. Střelec Archibald se těsně protáhl po pravé straně okolo šokovaného Coughana, který se klidil na druhou stranu a já se ptal co je skutečně báječnější než vidět jezdce těsně na krajnici s odlétavajícím kačírkem, nalepeného k motorce, který těsně míjí zeď . Je to fantastická podívaná. Start, jezdec na jezdci, úzké silnice, lidi doslova na závodní trati, všichni jsou aktéři tohoto nádherného divadla a já mám tu čest toto souznění fotografovat.

Jenom tak pro pokochání..... (7.díl)

http://img261.imageshack.us/img261/8532/3111311194a1cea0a8b1hm9.jpg

http://img362.imageshack.us/img362/6056/dsc0054vx1.jpg

http://img261.imageshack.us/img261/8103/dsc2257sy0.jpg

http://img224.imageshack.us/img224/2742/dsc7021lu8.jpg

http://img261.imageshack.us/img261/2280/picture699wt3.jpg

http://img362.imageshack.us/img362/3491/img2284lz9.jpg

Jezdím tak rychle, jak rychle lítá můj anděl strážný cool
SUZUKI GSX-R 750 K7

86

Re: REAL ROAD RACING 2009

Jestlipak víte, že v závodě Cookstown100 startoval také náš František Šťastný? Možná jsem s tou historií poněkud otravný, ale František startoval na irském ostrově i v jiných závodech než je všeobecně známá Ulster GP. Ví někdo kdy a kde to bylo?

87

Re: REAL ROAD RACING 2009

Jak na Nový rok, tak po celý rok.... Tak jsem tady a těším, že se na tomto skvělém fóru budeme nadále setkávat.

88

Re: REAL ROAD RACING 2009

NI thank you very much for great foto of Murray+Šťastný. Have you another photos od Czech riders? Let me know. Thank you in advance.

Výsledky československých jezdců na závodech v Irsku.
Results of Czechoslovak riders at Irish races.

UKSTER GRAND PRIX
1960
František Šťastný  DNF/350cc Jawa
1961
František Šťastný  3./350cc Jawa
František Šťastný   7./250cc MZ
Gustav Havel  DNF/350cc Jawa
1962
František Šťastný  2./350cc Jawa
Gustav Havel  5./350cc Jawa
Stanislav Malina    DNF/125cc ČZ
1964
Gustav Havel  3./350cc Jawa
František Srna  DNF/350cc Jawa
Stanislav Malina   8./125cc ČZ
Stanislav Malina   8./250cc ČZ
1965
František Šťastný  1./350cc Jawa
Gustav Havel   3./350cc Jawa
1968
František Šťastný  4./350cc Jawa
1969
František Šťastný  10./250cc Jawa
František Šťastný   5./350cc Jawa
Bohumil  Staša     10./500cc ČZ

NORTH WEST 200
1969
František Šťastný  6./250cc Jawa
František Šťastný  9./350cc Jawa

COOKSTOWN 100
1969
František Šťastný  4./250cc Jawa
František Šťastný  DNF/350cc Jawa

89

Re: REAL ROAD RACING 2009

Ke krásné fotografii a zpomíncena našeho nejlepšího pilota v historii, přidávám něco málo z dnešní doby. Určitě se vám to líbit také

Road Racing - Great Races
http://www.youtube.com/watch?v=8Zjv0ZHv … p;index=18
Road Racing Review 2006
http://www.youtube.com/watch?v=CB6wRE96 … p;index=16

Jezdím tak rychle, jak rychle lítá můj anděl strážný cool
SUZUKI GSX-R 750 K7

90

Re: REAL ROAD RACING 2009

Mats Nilsson ze Švédska se stal novou posilou Team Blackhorse Yamaha pro rok 2009.

Třiatřicetiletý seveřan bude za tým startovat na North West 200, TT Isle of Man a Ulster Grand Prix. Rovněž se dvakrát objeví v anglickém Scarborough a to na podnicích Cock O' the North v červenci a Steve Henshaw International Gold Cup září. 

Za tým bude startovat ve třídách superstock (R1), superbike (R1) a na TT se objeví i na startu supersportů (R6).

Manažer týmu Ian Lougher k tomu říká :
?Filosofií týmu je podporovat dobré jezdce a Mats je pro nás tou správnou volbou. Je učenlivý, adaptabilní a určitě přinese týme dobré výsledky. Všichni v týme věříme v úspěch v jeho angažování.?

Mats Nilsson :
?Mojí ambicí je zvítězit na TT. V ostatních závodech se chci umístit mezi absolutně nejlepšími jezdci. S týmem Blackhorse Yamaha toho jistě budu moci dosáhnout a výrazně zlepšit své dosavadní výsledky pod vedením Iana Lougher (8mi násobným vítěz TT a NW200, 13ti násobný vítěz UGP a 114ti násobný vítěz ve Scarborough). Těším se na to, že budu v těsné blízkosti jednoho z nejlepších roadracingových jezdců v celé historii tohoto sportu?

Jezdím tak rychle, jak rychle lítá můj anděl strážný cool
SUZUKI GSX-R 750 K7

91

Re: REAL ROAD RACING 2009

Před nějakou dobou jsem začal přemýšlet, že bych chtěl soustředit co nejvíce informací z Road Racingu pod jednu adresu. Založil jsem tedy stránky, kde by měly být k mání veškeré dostupné informace z dění v tomto motocyklovém sportu nejen u nás nebo v Irsku, ale z celého světa.

Najdete tady průvodce všemi světovými tratěmi, včetně videi (v převážné většině on board), výsledkové listiny, pohledy do historie atp. Postupně budu doplňovat i fotogalerie a další informace, včetně zajímavých článků. Je zde i prostor pro diskuzi....

Odkazy na některé tratě nejsou ještě dotažené na 100%, u nich ještě zpracovávám data a informace, ale časem se objeví i ty. Dnes už jsou stránky v takovém stavu, že je možné adresu zveřejnit.

Toto fórum neopouštím, ale budu se snažit spravovat obojí souběžně. Některé informace budou tady, některé na nových stránkách.

Takže pokud máte zájem na http://www.roadracing.webnode.cz/ jste vítáni.

Naposledy upravil: wusa (04.01.2009 16:40:26)

Jezdím tak rychle, jak rychle lítá můj anděl strážný cool
SUZUKI GSX-R 750 K7

92

Re: REAL ROAD RACING 2009

Tak to se tedy hned na ty stránky mrknu.To je paráda za se více informací.

93

Re: REAL ROAD RACING 2009

V letošním roce už máme za sebou první závody. Jely se na dalekém Novém Zélandu ve městě Port Nelson.

http://img140.imageshack.us/img140/7360/portnelsonplaktvz5.jpg

Problémy holandských pořadatelů vedly až ke zrušení dvou tradičních podniků - Eemshaven a Tolbert.

http://img235.imageshack.us/img235/1626/tolbertplaktic0.jpg

Více o těchto podnicích a spoustu dalších informací naleznete na http://www.roadracing.webnode.cz/

Jezdím tak rychle, jak rychle lítá můj anděl strážný cool
SUZUKI GSX-R 750 K7

94

Re: REAL ROAD RACING 2009

Velmi populární  Steam Packet International Southern ?100? Road Races bude upravovat program pro rok 2009 ? pojede se od pondělí třináctého do čtvrtka šestnáctého července 2009.

Závody budou mít odlišný časový průběh než doposud. V pondělí v podvečer proběhne kompletní trénink všech tříd, včetně kvalifikace. Úterní závod započne ještě jedním tréninkem.

Zahajovací den závodů bude mít na pořadu tři závody. Organizátoři se rozhodli zařadit ještě jeden osmi kolový závod třídy 600cc , který je nutný pro vstup do hlavního závodu.

Druhý podvečer, tedy ve středu, uvidí diváci tradiční program se čtyřmi závody klasiků, kteří budou rozděleni do dvou tříd - Class 1 ? 300cc až 850cc, Class 2 ? 230cc až 1000cc.

Závěrečný program bude na pořadu ve čtvrtek, kdy v  Championship Day diváci uvidí šest závodů, které budou mít status mistrovských závodů v sólo třídách a v sidecarech.

Ve čtvrtek večer bude k vidění unikátní prezentace jezdců a strojů na Castletown Square, která se již stala tradicí. Je to báječná příležitost, kdy místní i ostatní fanoušci budou mít možnost setkat se s jezdci, jejich doprovody a rodinami a poklábosit s nimi v příjemné přátelské atmosféře.


The ever popular Steam Packet International Southern ?100? Road Races will have a revised race programme for its 2009 running on Monday, Tuesday, Wednesday and Thursday, 13th, 14th, 15th & 16th July.

The ?Friendly Races? will as in recent years commence on Monday with a full evening?s practice and qualifying. Tuesday, will now see a change of schedule, with racing preceding practice.

The opening racing evening now has three races instead of two as previously, the organising committee having made the decision to include a second eight-lap 600cc event; such is the demand for entries in this class.

The second evening Wednesday sees the ?traditional? four race programme, with Forgotten Era machines being permitted into the Classic event for the first time. The race will be divided into two classes: Class 1 ? 300cc to 850cc Classic Machines. Class 2 ? 230cc to 1000cc Forgotten Era Machines.

Finally, Championship Day Thursday will have six races, including the premier races of the meeting, the Solo and Sidecar Championships.

Thursday evening, also sees the unique and now traditional Open-air Prize Presentation in Castletown Square, which is a great social occasion where fans and locals can mix with the established stars and the up and coming riders and their families in a relaxed and friendly atmosphere.

Jezdím tak rychle, jak rychle lítá můj anděl strážný cool
SUZUKI GSX-R 750 K7

95

Re: REAL ROAD RACING 2009

Hvězda světových superspoprtů Jonathan Rea získal ocenění jako nejlepší irský motocyklový jezdec uplynulé sezóny.

Rea (21) předčil své soupeře, kterými byli Michael Dunlop a Ryan Farquhar a získal prestižní trofej Joey Dunlop. Sklidil tak zasloužený potlesk zaplněného sálu Komfort Hotelu v Antrim.

Jezdecké eso z Ballyclare, který si tak znamenitě vedl v šampionátu supersportů 2008 tak zaslouženě splatil důvěru, kterou do něho jeho fanoušci vkládají už dlouhou dobu.
?Chci poděkovat všem lidem, kteří mě podporovali a hlasovali pro mě. Doufám, že budu schopný v příštím roce zvítězit znovu a být tady zpátky?, říká Rea.

Michael Dunlop, který zvítězil v tak emocionálně vypjatém závodě dvěstěpadesátek na North West v květnu 2008 jenom 48 hodin po tragické smrti svého otce Roberta, úspěšně dokončil sezónu celkovým vítězstvím ve třídách 125cc a 250cc v Irském šampionátu na přírodních okruzích a spolu s dvojnásobným šampiónem (supersport a senior) Ryanem Farquharem, zkompletovali nejúspěšnější trojici.

V Top 10 se umístili tito další piloti Eugene Laverty, Stuart Edmonds, Martin Finnegan, Lee Johnston, William Dunlop, John Burrows a Paul Jordan

Speciální cenu získal Jim Finlay jako ocenění za dlouholetou práci v oblasti motocyklového sportu. Jeho práce se prolínala s kariérami mnohých hvězd minulosti, kterými byli Neil ?Smutty? Robinson, Tom Herčin a Donny Robinson.

Další ceny získali Stuart Edmonds (off-road), Lee Johnston (vítěz British 600ccc Junior Superstock Championship), Graham Wilson (nejnadějnější jezdec 125cc), Michael Laverty, James Conroy (klasik roku), Glen Irwin (irský Clubman Champion 125GP), Neil Glasgow (125 Aprilia Irish Clubman Champion) a Edward Allingham (nejnadějnější off-road jezdec), Adrian Coates získal ocenění za účast v motocyklových závodech po dobu více než 20ti let (mimo jiné byl britským šampiónem ve 250cc a startoval i v MS).

Jezdím tak rychle, jak rychle lítá můj anděl strážný cool
SUZUKI GSX-R 750 K7

96

Re: REAL ROAD RACING 2009

Proslýchá se, že Superbiky možná od roku 2010 opustí Irské národní závody.

Zvýšený zájem o bezpečnost a rostoucí náklady na provoz těchto strojů bude mít za následek přesun směrem k superstockům, jejichž provoz je přeci jenom levnější.

Vrcholný roadracingový jezdec Ryan Farquhar je jedním z těch, kteří už s motocyklem specifikace superstock na irských národních závodech startuje.

Držitelé licencí nedávno diskutovali veškeré bezpečnostní a finanční záležitosti, které se týkají budoucnosti Road Racingu a přechod k od superbiků k superstockům byl jedním z jejich názorů, který jak se zdá vejde v platnost.

http://img340.imageshack.us/img340/6937/reviewrace02kr3.jpg

Jezdím tak rychle, jak rychle lítá můj anděl strážný cool
SUZUKI GSX-R 750 K7

97

Re: REAL ROAD RACING 2009

Ano zaznamenal jsem tento názor. Osobně se mi to moc nelíbí, protože na velkých mezinárodních závodech jako jsou NW200 a UGP nebo TT na Isle of Man by měla třída SBK stále být a tak irové by byli poněkud v nevýhodě jak na superstocku tak na superbiku, pokud by jim ho někdo třeba zapůjčil vždy jen na ten jeden konkrétní závod.
Jestli se nepletu tak na TT2008 jel Farquaha zádod SBK a Senior na superstocku -  vcelku velmi úspěšně. Myslím, že mimo jiné získal také čas jen jednou zastávkou v depu v polovině závodu oproti obvyklým dvěma zastávkám ostatních favoritů.

98

Re: REAL ROAD RACING 2009

Nemyslím si, že ten kdo jede na superbiku "národní" irské závody, jede na té samé motorce i "mezinárodní" závody (NW, TT, UGP). To samé platí i o dvěpade. Ti nejrychlejší na NW mají v této třídě techniku z MS, což neplatí pro ostatní závody.
Pokud jde o ty tři zmiňované podniky, tak motocykly specifikace SBK (u špičkových týmů) jsou převážně z BSB, který má skvělou úroveň.

Oni taky spekulovali o tom, zda třídu 1000cc (SBK nebo STK) úplně z irských silnic nevystrnadit. Když se ale člověk podívá na časy dosahované šestistovkami, tak bych řekl, že minimálně jsou stejně rychlé jako ty 1000cc, tak se ptám - proč? Je spousta jezdců, kteří jeli se 600cc i ve třídě open do 1010cc (dost často to dělal i Victor Gilmore, který i v Hořicích jel obě velké třídy na R6, prestože Stobart Honda SBK byla rozhodně rychlejší a časy neměl špatné). Nejlíp na to asi odpověděl Gary Johnson (jeden z Top jezdců), který řekl, že všichni jezdci milují silné stroje a jejich rychlost a že nejlepší by bylo mít motorky o objemu aspoň 1500cc s přeplňováním smile:) To by prý teprve byla ta správná zábava.


30. ledna se koná v Headfort Arm Hotel v Kells benefiční akce na podporu SEAMUS GREENE fondu, které se zúčastní TT Super Stars : Ian Lougher, Ryan Farquhar, Adrian Archibald, Gary Johnson, Carl Rennie, Conor Cummins, Victor Gilmore, britský šampión SideCars Nicki Crowe, jezdci Irish Road Race Championship : Michael Dunlop, William Dunlop, John Walsh, Damien Mulheady a Mick Chatterton, dále pak hvězda Short Circuit Stephen Thompson. Nebudou chybět ani slavné jména z dob dávných i nedávných - James Courtney, Con Law, Milky Quayle, Raymond Porter, Uel Duncan.


Na závěr mám takovou kuriozitku. Včera jdem dostail mail od Michaela Finlaye, který psal, že navštívil ty moje stránečky (http://www.roadracing.webnode.cz/) a mimo jiné se nabízel, že by hořickým pořadatelům rád pomohl jako traťák při závodech. Dělá prý marshala na mnoha závodech jak v Irsku, tak i v Severním Irsku nebo třeba na Manu (TT i ManxGP). Zmiňoval se taky o tom, že se mezi jezdci hodně o Hořicích mluví (já zatím nové info nemám, ale jak něco bude, určo dám vědět). Tak kdo si ho vezmete k sobě do party na trať wink;)  ?

Naposledy upravil: wusa (10.01.2009 09:37:26)

Jezdím tak rychle, jak rychle lítá můj anděl strážný cool
SUZUKI GSX-R 750 K7

99

Re: REAL ROAD RACING 2009

Během uplynulé sezóny, nadělali fotografové spousty nádherných fotografií. Jeden z irských webů vyhlásil takovou čtenářskou anketu o nejlepší snímek sezóny 2009, kterou nazval 2008 Real Road Racing - Photo's of the Year. Na irských závodech, včetně ostrova Man, se pohybuje veliké množství profesionálních, ale i amatérských fotografů. Z jejich práce redaktoři vybrali třicítku fotek, které budou postupně představovat, aby fandové mohli vybrat tu nej z nej. Postupně vám je budu přinášet, abyste viděli, které se ?probojovali? do samotného finále a budou soutěžit o přízeň roadracingových fanoušků.

Tady je prvních deset :

http://img61.imageshack.us/img61/489/keithamorpivletirskoukrmo6.jpg
Keith Amor na projížďce irským venkovem, Athea. Foto: Joe Connolly

http://img61.imageshack.us/img61/648/ianhutchinsonnattstevectb1.jpg
Ian Hutchinson v letecké pozici na TT. Foto : Steve Corlett

http://img80.imageshack.us/img80/9192/tsndojezdnaugplougherawlx7.jpg
Těsný souboj mezi Ianem Lougherem a Williamem Dunlopem na Ulster GP. Foto : Stephen Wilson

http://img73.imageshack.us/img73/6886/amorafarquharbyliastosibf0.jpg
Častý pohled ? Keit Amor a Ryan Farquhar ?side by side?, Skerries. Foto : David Wilson

http://img61.imageshack.us/img61/6756/neuvitelnnklonplatervedqe6.jpg
Neuvěřitelný náklon, Steve Plater včele skupiny na Nort West. Foto : Joe Connolly

http://img80.imageshack.us/img80/6066/zatekshowcamerondonaldijj3.jpg
Začátek velké show ? Cameron Donald na TT. Foto : Peter Signet

http://img61.imageshack.us/img61/8245/mcfarlandvedepedcourtnexi7.jpg
McFarland vede před Courtneyem a právě minuli kanál ve Walderstown. Foto : Joe Connoly

http://img61.imageshack.us/img61/422/michaeldunlopdrhnespodkic4.jpg
Michael Dunlop drhne spodkem v Barregarrow Isle of Man. Foto : Stephen Davison

http://img57.imageshack.us/img57/239/amorpedjdarchibaldacookgc0.jpg
Keith Amor předjíždí Adriana Archibald, Cookstown. Foto : David Wilson

http://img80.imageshack.us/img80/4972/tsnsoubojve250ccskerriecp2.jpg
Fanoušci sledují jízdu ?na těsno?, Skerries. Foto : Joe Connolly

Naposledy upravil: wusa (10.01.2009 13:07:03)

Jezdím tak rychle, jak rychle lítá můj anděl strážný cool
SUZUKI GSX-R 750 K7

100

Re: REAL ROAD RACING 2009

Druhá desítka fotografií 2008 Real Road Racing - Photo's of the Year

http://img231.imageshack.us/img231/86/reviewphoto11dw8.jpg
Ian Lougher a Ryan Farquhar vedou celé pole, Southern100. Foto : Stephen Davison

http://img61.imageshack.us/img61/328/reviewphoto12rk9.jpg
Nová legenda - John McGuinness, Isle of Man. Foto : Stephen Davison

http://img61.imageshack.us/img61/518/reviewphoto13ty3.jpg
Ryan Farquhar včele a sám, Cookstown. Foto : David Wilson

http://img216.imageshack.us/img216/3431/reviewphoto14vm0.jpg
Letecká vložka v podání dvojice Cowe & Cox, Isle of Man. Foto : Trevor Burgess

http://img216.imageshack.us/img216/5154/reviewphoto15ce6.jpg
Steve Plater, Isle of Man. Foto : Peter Hignett

http://img61.imageshack.us/img61/52/reviewphoto16ri0.jpg
Vede to z kopce dolů, Scarborough. Foto : John Tarbett

http://img216.imageshack.us/img216/6262/reviewphoto17zd7.jpg
Michael Dunlop & Christian Elkin na těsno, North West. Foto : Joe Connolly

http://img231.imageshack.us/img231/5796/reviewphoto18cd8.jpg
Všichni jsou přes povolenou rychlost, Southern100. Foto : Steve Corlett

http://img231.imageshack.us/img231/7708/reviewphoto19kl0.jpg
Blíž a blíž...., Scarborough. Foto : Peter Hignett

http://img231.imageshack.us/img231/626/reviewphoto20mt1.jpg
Asi není potřeba ukazovat, kudy má Guy Martin pokračovat, Dundrod Ulster GP. Foto : Joe Connolly

Naposledy upravil: wusa (11.01.2009 17:08:09)

Jezdím tak rychle, jak rychle lítá můj anděl strážný cool
SUZUKI GSX-R 750 K7