1

(133 odpovědí, posláno do 300 ZATÁČEK GUSTAVA HAVLA)

Pro všechny organizátory:
Díky za skvělé závody!!! Ten víkend byl opravdu perfektní, vše se sešlo dohromady - počasí, spousta jezdců, diváků, organizace nevázla ... paráda.
Kvitoval jsem obrazovku u startu (snad bude ke koupi i video), večerní program v sobotu v depu (lidí tam bylo jako v Číně, ale asi proto to mělo i takovou atmosféru), ohňostroj jako na Vítězný únor, spojení některých tříd, které tím výrazně ožily, posunutí SM až za volnou +600cc ... Suma sumárum, povedlo se Vám to!

Se zájmem sleduji sympatické snažení Indyho, který se stal tak trochu propagátorem našeho road racingu - jde na to tobře, reklama pro tento sport je potřeba (viz iomtt.cz - dobrej nápad!). Takže mu držím palec na TT i do dalších startů.

Pro "adepty na sponzory":
Letos poprvé jsem se rozhodl využít možnost reklamy v Hořicích. Schválně neříkám, jaké firmy, ale podstatné je, že jsem s poměrem vložených peněz a výsledné prezentace byl nanejvýš spokojený. Možná Vás je takových víc, co závodům fandíte a máte přece jenom možnost pustit chlup - ze své zkušenosti zatáčky doporučuji, výborná reklama, hlavně pro regionální firmy.

Zdravím všechny
Honza

2

(239 odpovědí, posláno do 300 ZATÁČEK GUSTAVA HAVLA)

Ahoj všichni,

čtu toto fórum celkem pravidelně od jeho začátku, ale až teď jsem se rozhodl registrovat a projevit veřejně. Je mi 36 (Husákovo dítě...), v Hořicích jsem od svých nějakých 10 let pravidelně - vždy pouze jako divák a fanda, sice mám CBR600, ale k opravdovému závodění jsem nenašel odvahu. Závody v Hořicích mám moc rád a právě proto píšu.
Poslední impuls k tomuto textu byla zpráva Pavla Nováka, jestli se nepletu pořadatele závodů v Hranicích (já jeho znám, on mě asi ne). Dovolím si glosovat:
Komentátor - naprostý souhlas. Možná zapadá fakt, že je to po dobu závodu jediný kontakt mezi pořadateli a divákem, bohužel již více let nevalné úrovně. Pan Mifek je dobrý speaker, nemá ale (řekl bych) k motocyklům vztah a jeho znalosti jsou velmi povrchní. Uvítal bych opak - průměrného řečníka ale s hlubokým vztahem k tomuto sportu a znalostmi pravidel, techniky, jezdců, jejich výsledků ... Nemusí se vždy komentovat jenom to co se právě děje na trati, existuje spousta zajímavých informací, které běžný divák neví a rád by se je dozvěděl  - proč nejel Roman Boček, je o.k. po loňské havárii, co to má za motocykl Jirka Draždák, kolikrát jel Gilmore IOM TT ... je toho dost ale odpovědi =0!
Mám doma zvukový záznam 300 ZGH z roku 1987, bez obrazu. Tehdejší komentátoři (bylo i 2. stanoviště u Vodojemu) pánové Březina a Bíža, dodali závodu dramatičnost a spád. Toto dnes chybí totálně a je to škoda, protože závody jsou neméně napínavé.
Kvalita rozhlasu - v dnešní době by asi fakt mohla být o dost lepší.
Délka závodu - 100% souhlas - a to mě vadí nejvíc. Klasici nechť jsou třešničkou na dortu, ozdoba, ale ne přítěž, která zapříčiní časový posun, olej na trati, plné depo, ... Jezdím i na TT, klasikům fandím, ale na 300 ZGH jedu kvůli jinému koukání. Mám v hlavě závod 500 cc někdy z roku 1984 ??, kdy Herbert Zwickl neodjel od startu, ale potom se děly věci! Co by asi stihnul dnes za těch 9 nebo ještě hůř 5 kol? Rád bych znovu viděl závody silných tříd na 16 kol, dočkám se ... ? Díky pořadatelům alespoň za sloučení veteránských tříd v letošním ročníku, dobrý nápad!
Traťáci - já vím, že to dělají ve svém volném čase, zadarmo, můžou dělat něco jiného ... Ale: fakt to občas nezvládají. Proč třeba v neděli, kdy lilo a vědělo se, že asi bude lejt, nebyly nachystané přechody přes silnici, napříč, třeba i přes igelit ?? Každý si chodil jak chtěl, tedy všichni všude, nikdo nikoho neokřikne, zametat se nikomu moc nechtělo. Za tu hodinu, co se radilo a nezávodilo, by se dala dráha i slušně uklidit, ale nestalo se (stál jsem tou dobou v Kudrnáčce na vnitřku, podle toho hodnotím).
K ukončení závodů: Taky jsem byl naštvaný, doteď nevím, jestli to rozhodnutí bylo na místě. Převládá názor, že vyhrál alibismus technického komisaře, který nechtěl mít problém. Ale v tomto jsem lajk a proto rozhodnutí respektuju. Určitě ale přijedu znova, už na TT, moc se těším.
Poslední poznámka - chlapi neblbněte, nebudeme se mazat mezi sebou. Na to máme jiné figury. Lidi, které něco spojuje - v našem případě motocykly a závody - by měli snad držet při sobě. Nemá cenu se proto vzájemně napadat jak se co jmenuje nebo co kdo rozhodnul, to nám závody neprodlouží, sluníčko nezavolá, silnici na Dachovech neopraví, rozhlas nezlepší ...

Nejsem sice takové foto eso jako SwideRR, ale pár slušných fotek mám, tak zkusím dodat.
Mějte se všichni prima!