1

(133 odpovědí, posláno do 300 ZATÁČEK GUSTAVA HAVLA)

Dobrý den- omlouvám se za dotaz z trochu jiného soudku - nevíte kdy bude uveřejněma startovní liostina pro TT 2009. DEKUJI

ps. jen malý dovětek "..Vubec nechapu co to ma ceský clovek za ""bezva"" vlastnost rejpat a pomlouvat neco co se evidentne podarilo. Budme radi ze aspon neco se v teto republice zdari a radujme se prosim :-) a porad jen nerptejme! " asi vsimchni chapou na koho to je hlavne smýšlené..

2

(133 odpovědí, posláno do 300 ZATÁČEK GUSTAVA HAVLA)

Prosím Vás už trochu na moje gusto tato debata zklouzává na velmi tenký led!!! Až podle mého pocitu urážlivý k závodníkům a lidem okolo závodění jak v Hořicích tak obecně. Za svou osobu bych si nikdy nedovolil komentovat výkony či jízdu závodníků (osobností typu Fr. Šťastného, V. Gilmoura.. apod)
Myslím si že každý kdo se dokáže postavit na start "ostrých"zatáček ,TT či jíných závodů zaslouží úctu a obdiv. Samozřejmě záleží velmi mnoho na "materiálu"který máte pod sebou,  ale jedním dechem si dovolím tvrdit že každý chce jet co nejlépe - ať se jedná o matadora z "bavor" , Irska nebo  "Kacákovi Lhoty" z Čech. A my bychom měli takto je  chápat a ctít !
Proto prosim Vás - jestli někdo si troufá hodnotit výkony na dráze   -  zkuste si to někdy ať víte o čem vůbec mluvíte . Ono to vypadá ze stráně u silnice trochu jinak než za řidítky na okruhu při závodech....!! (nebo na rovince mezi HK a Všestary což rozjet asi umí každý..)
Dále jen drobná poznámka . Velice si vážím všech kdo se na závodech v Hořicích podílejí  a musím říci že při objíždění trati 2h po závodě bylo všude poklizeno a vše v pořádku. A během závodů musím jen opakovat již výše uvedené přízpěvky neboť organizace byla podle mého názoru velice dobrá a posun je zřejmý a velice pozitivní. Jen tak dál :-)
Jen malinký dovětek - osobně budu jen a jen rád když další  zahraniční jezdci budou do Hořic přijíždět a hlavně se vracet- tak jak tomu bylo v 70 i 80 .letech. Tak aby byla mezinárodní konkurence jako dřív  a samozržřejmě budu jen rád když České barvy budou vítězit. Neboť i závodníci i diváci tyto souboje chtějí a dávají závodům neopakovatelný náboj.
Proto slova o sklamání z výkonu apod..vůbec nechápu a nechci komentovat.
Buďme rádi že k nám jezdí a chtějme ať přijedou příště 3-7 francouzů ..2-6 Irů nebo angličanů...na to ja osobně bych se těšil.
Samozřejmě s  prodloužením závodů hlavně nejsilnějších tříd (o 1 -2max. kola) by asi souhlasil každý a byl by rád ..ale netroufám si odhadnout zda to je realne technicky mozne  a proto tuto  rozvahu  prenechám na poradatelých a jejich rozhodnutí.

Jinak děkuji za hezký zážitek a závody v roce 2009 a přeji hezké počasí a povedený víkend i na TT Hořice 2009.

3

(133 odpovědí, posláno do 300 ZATÁČEK GUSTAVA HAVLA)

Přeji organizátorům i všem nadšencům a pomocníkům  co nejlepší počasí na tento víkend a ať štěstí stojí při všech pořadatelých i "účinkujících" na trati. Ať štestí se navrátí na hořický okruh po několika "smolných " rocích co do počasí nebo smolné okamžiky- to přeji všem!

Pps. jen drobná poznámka- prosim Vás  k TT zavodum resp. klasikum *- prosím trochu úcty i k nim, neboť někteří "dědci" na strojích 70 i 80 let starých jedou časy srovnatelné nebo  leší než součastní "zavodníci" na  "ostrych"125kach . (viz.Spychala apod..) A zkuste si to opravdu moc tyto stroje nebrzdi :-)

4

(149 odpovědí, posláno do ČESKÁ TOURIST TROPHY)

ps: ale souhlasim s názorem že v místě nehody by byl pomník velice nevhodný i možná nedůstojný.Ať už s ohledem na vandali či údržbu. Pokud se mohu zapojit do debaty o umístění - myslím si že o vlastním umístění by měla rozhodnout hlavně rodina a pozůstalí. Zde mohou padnout jen názory a doporučení - takto i já pouze přizpívám a chápu tuto debatu..děkuji za pochopení MPour 92

drobná připomínka k místu které také padlo vedle již stávající sculptury "závodníka"- myslím si že dva pomníky vedle sebe by býti bezprostředně neměly.

5

(149 odpovědí, posláno do ČESKÁ TOURIST TROPHY)

pro upresneni pro AMK - jedna se o pozemek 1594/9 kde Zachovalovi vzdy pobyvali o zavodech- je to uzky pas podel cesty- v majetku pozemkového uradu zrejme..tudiz vlastne mesta!

6

(149 odpovědí, posláno do ČESKÁ TOURIST TROPHY)

Omlouvám se ,ale ještě malá připomínka k organizaci a zdravotní službě při závodech ČTT 2008 (kterých jsem se aktivně zúčastnil a tak snad mohu hodnotit ....kdybych vůbec  tento výkend v Hořiccí nebyl ,ani ve snu bych si na dálku či z "doslechu " nedovolil něco vytýkat či hodnotit - přijde mi to velmi povrchní a až sprosté vůči pořadatelům!!)
Měl jsem nepříjemný pád v posledním kole ve třídě "E" nad "Jabloňákem" a zdravotník u mne byl do možná 15-20 sekund a bylo vše velice profesionální a i ze strany pořadatelů  - odklizení "polovraku motocyklu" apod - ze svého pohledu to hodnotím jako velice dobrá a zvládnutá pořadaterlské služba! To je jen má drobná poznámka jakou já mám bezprostřední zklušenost z letošních Hořic..

7

(149 odpovědí, posláno do ČESKÁ TOURIST TROPHY)

Dobré dopoledne přeji - velice dobrý další nápad jet příští rok závod sidecaru na počest   I+M Zachovalových . Společně s  pomníčkem ,který jsem navrhoval na "jejich místě" za kapličkou , kde již léta spolu vždy o závodech "sousedíme"to je bezva podmět  a připojuji se a podporuji tuto myšlenku.   arch.M.Pour 92

ps:ještě dotaz z trochu jiného soudku - ví někdo jak to vypadá se závody ve Dvoře Králové???Budou nějaké změny nebo něco?Předem děkuji za ochotu i info

8

(149 odpovědí, posláno do ČESKÁ TOURIST TROPHY)

Příjemný den přeji pokud to je vůbec možné :(Asi každý kdo se okolo veterámů a závodění"motá" je otřesen zprávou s tragické nehodě otce a dcery Zachovalových!

ČEST JEJICH PAMÁTCE.

I já se připojuji a souhlasím s myšlenkami , které se zde objevují a podporují jak vlastní zavodění na překrásném okruhu v Hořicích tak i se zbudováním důstojného pomníku této tragické události a hlavně "Zachovalovým"..
Je to určitě bezvadná  myšlenka ,kterou každý rád podpoří!
Co se týká výběru místa pro umístění  tak každý kdo jej znali vite ze nikdy v campu neprebývali ze vzdy meli "sve" misto - depo  mimo camp...za "kaplickou"...kde jste vzdy Zachovalovi nasli pokud nebyli na zavodni trati.Proto osobne davám toto místo k debatě  ... nebo místo jakémkoliv důstojném a významném prostoru bezprostředně u trati ,kde byl jejich "druhy domov"...