Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /mnt/data/accounts/a/amkhorice/data/www/www/forum/include/parser.php on line 738

1

(2 odpovědí, posláno do IN MEMORIAM)

Nádherný biogram. Pro všechny jezdce i fanoušky zůstává Martin nezapomenutelnou a inspirující osobností. Rád bych zpřístupnil informaci, která objasňuje, že na svém tragickém odchodu nenesl žádnou vinu ani jako jezdec, ani jako mechanik. 

Po nešťastné TT se spekulovalo o příčinách Martinova pádu, tady je shrnutí soudní zprávy:

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe- … n-11728309


Výtah podstatného (reference o podrobnostech zdravotního stavu záměrně vynechávám):

Soud v Douglasu vyšetřoval příčinu pádu jezdce ve vysoké rychlosti při TT roku 2010. Došel k závěru, že k pádu došlo díky nezaviněné mechanické závadě na motocyklu.

Pád byl zapříčiněn selháním řetezu, který zablokoval zadní kolo a způsobil ztrátu kontroly nad motocyklem. Naprostá většina úmrtí v TT byla zaviněna ztrátou kontroly ze strany jezdce. Co dělá smrt Martina Loichta zvláště tragickou je, že on byl ve vedení stroje bezchybný a havaroval v důsledku nepředvídaných okolností.

Mark Pattison, odborný soudní znalec, který zkoumal stroj po nehodě řekl, že řetěz byl prakticky nový, přesto došlo k jeho prasknutí a zablokování zadního kola, které způsobilo ztrátu kontrolu ovládání motocyklu. Nebyly shledány žádné známky zanedbání a motockyl byl výborně připraven na závod.